Skip to main content

BALBAL VISTA MEDIA

Hier vind je regelmatig nieuwe artikels, video’s en oefenstof die we op de ruime sociale media vonden en ons tegelijkertijd een inspiratiegevoel gaf.

Werd je zelf geïnspireerd door een filmpje, quote, foto, ... neem dan gerust contact met ons op !

Blijf als coach op de hoogte van nieuwigheden ...

Wil je automatisch op de hoogte gebracht worden van nieuwe info, bijdrages en opleidingen voor trainers, oefenstof, inspiratieverhalen, ... teken dan in.

Een verhaal over vallen en opstaan, ... wat ouders van sportende kinderen moeten gezien hebben !

Ouders van sportende kinderen zitten vaak vast in hun eigen patronen.  We willen allemaal dat ons kind de weg naar de top haalt of uitblinkt in zaken.  De weg of het proces - ... is niet voor iedereen duidelijk !  Daarom delen we hier graag het inspirerend verhaal !

Motivatieverhalen voor sportende kinderen en jongeren ...

In de Balbal Vista lessen grijpen we af en toe naar de kunst van het zgn "verhalen".  Verhalen blijven bij kinderen en jongeren hangen, ... beeldmateriaal is een leuke werkvorm om je trainingen wat aangenamer te maken.  Onderstaande verhalen doelen op mentale doelstellingen : wat doe je als het al eens wat minder gaat, initiatief nemen, motivatie en werken voor je doel, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.  Misschien raak je ook geïnspireerd ... of kun je de filmpjes gebruiken om anderen te inspireren.  

"Slim in duel" als antwoord op ...

We horen vaak in evaluatiecontexten dat trainers en ouders spreken van "sterker worden in duel", ... vaak kiest men in jeugdopleidingen ook al eens voor groot en sterk en worden laat-mature spelers aangesproken dat ze harder moeten zijn in duel, ...

Binnen Balbal Vista leren wij onze spelers slim in duel te gaan : tegenstander figuurlijk uitduwen en zo balverlies tegenpartij creëeren maar ook speculeren op slim positie pakken met het oog op de interceptie en de aansluitende snelle omschakeling naar balbezit.

U krijgt hier een oefenvorm ( positiespel ) waarbij de coaching naar het thema  "interceptie" linkt met enkele interessante keypoints die wat ons betreft te weinig benadrukt worden in jeugdvoetballand.

Aandacht voor de kwaliteiten van een jeugdsporter ...

In dit filmpje gaat hockeycoach Marc Lammers vanuit de praktijk de strijd aan met de 'zesjes'cultuur.  In de jeugdsport en in schoolcontexten leggen we misschien te vaak de nadruk op wat kan het kind nog niet (goed) en hoe we daarop inzetten ?  Een verhaal over bewust onbekwaam - onbewust onbekwaam - bewust bekwaam en onbewust bekwaam of om het eenvoudig te zeggen : we maken van de 6 een 8 en laten het kind excelleren in datgene wat het kind al (goed) kan !

Spreken op het veld en leiderschap stimuleren ...

Communicatie op het veld is nog steeds een handig kompas voor de spelers individueel maar ook voor het team.  Een coach illustreert hier hoe je de verbaliteit en onderlinge coaching bij de spelers kan stimuleren.  Het gaat over wat je zegt maar ook over hoe je iets zegt.  Afdwingen, "smell the danger", ...

Over de groei mindset  ...

Een leuke insteek over de groeimindset bij kinderen en hoe wij als volwassene, trainer, coach, ... invloed kunnen hebben op de motivatie van kinderen.