UPCOMING STAGES / DAGEN

Balbal Vista stagedagen in de krokus- en paasvakantie 2019

In de krokus -en paasvakantie 2019 is Balbal Vista te gast bij heel wat voetbalclubs.  We bieden er telkens een volledige Balbal Vista dag aan onder leiding van de Balbal Vista coaches.  Deelnemers ( U6 tem U15 ) worden er ondergedompeld in de Balbal Vista wereld waarbij voetballen, fun & plezier en ontwikkeling op allerlei domeinen centraal staat. 

Enkele voorbeelden van ontwikkelingsdomeinen die aan bod komen : meer zelfvertrouwen leren hebben, een steviger lichaamshouding tonen,  spelend en al doende leren, focus durven leggen op de zintuigen, iedereen heeft talent, opkomen voor jezelf, je stem leren gebruiken, ... kortom een hulp op weg naar wie je wordt door gewoon lekker voetbal te spelen en uit je comfortzone te leren komen.  We leren het beste wanneer we aan de rand van ons vermogen zitten, een beetje buiten onze comfortzone in de jungle-tijgermodus.

Naast die mentale -en sociale doelstellingen leggen we graag de nadruk op de ontwikkeling van technische/motorische en inzichtelijke spelmiddelen.  We geven de deelnemers in dat kader graag enkele concrete tools en aandachtspunten om een betere voetballer te worden. Hoe beter de lichaamsco√∂rdinatie en balco√∂rdinatie - hoe beter de spelbeheersing kan worden.  Het brein, de bal en het lichaam krijgen tijdens de Balbal Vista dag daarom heel wat aandacht !

We zijn te gast bij volgende voetbalclubs :

-04/03/19 : FC Westouter - klik hier om in te schrijven

-05/03/19 : Dosko Beveren - klik hier om in te schrijven

-10/04/19 : FCE Kuurne - klik hier om in te schrijven

-11/04/19 : JV Lo Reninge - klik hier om in te schrijven

-15/04/19 : SV Moorsele - klik hier om in te schrijven

-18/04/19 : TSC Proven - klik hier om in te schrijven

Opgepast : het aantal inschrijvingen is beperkt - wees er dus snel bij!  

Inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro/dag incl. verzekering, drank en hapje. Deelnemers dienen een eigen lunchpakket mee te brengen.  De dag loopt telkens van 9u tot 16u maar er wordt opvang voorzien vanaf 7u45 en 's avonds is er opvang tot 17u.

DE JUNGLE-TIJGERMODUS
"We leren het beste wanneer we aan de rand van ons vermogen zitten, ... een beetje buiten onze comfortzone in de jungle-tijgermodus !"

Balbal Vista Skills stage Belgische kust

Datum : 27, 28 en 29 december '18 (internaat) + 30 en 31 december '18 (externaat)

Het geheim van deze stage zit hem in de Balbal Vista Skills.  Balbal Vista skills zorgen voor individuele ontwikkeling.  Hoe meer "Skills" hoe groter de kans dat je een hoger niveau haalt en individueel beter wordt.

We verblijven 3 dagen ( 27, 28 en 29 december '18 ) in een schitterende omgeving.  
Ons vakantiehuis ligt op 700 meter van een sportzaal die wij tijdens de stage permanent ter beschikking krijgen.  Het strand ligt eveneens op wandelafstand en dagelijks kunnen we ook daar een frisse en gezonde neus sporten en trainen.

We kiezen tijdens de stage ook bewust om op verschillende ondergronden te trainen en met heel wat verschillende soorten ballen.  Op die manier brengen we spelers in wisselende contexten en moeten ze zich leren aanpassen.  Het voetbalbrein leert te schakelen wat van pas komt in wedstrijden waar de speler geconfronteerd wordt met heel wat verschillende spelsitaties.

We hebben maximaal 25 plaatsen en richten ons graag naar jeugdvoetballers van 7 tem 17 jaar.  We werken gedifferentieerd in drie groepen : onderbouw ( U7 tem U9 ) - middenbouw ( U10 tem U13 ) en bovenbouw ( U14 tem U17 ).  De spelers van de bovenbouw kunnen deze stage gerust aanzien als een stevige mentale en fysieke basis voor de tweede seizoenshelft.  Anderzijds worden de spelers ondergedompeld in een bad van heel wat vaardigheden.  Het feit dat wij onze deelnemers permanent ter beschikking krijgen, biedt ons heel wat mogelijkheden in de sportieve en sociale/mentale begeleiding.  We bieden geen eenheidsworst en groepstrainingen maar vertrekken graag vanuit het individu.  Zich goed voelen is voor ons primordiaal en meteen de vertrekbasis voor sportieve en extra-sportieve ontwikkeling ( lifestyle, voeding, zelfvertrouwen, zelfstandigheid, ...  ).  Op 29 december '18 laten we onze deelnemers heel graag terugkeren naar hun vertrouwde gezinssituatie maar we gaan graag nog een stapje verder.  Aansluitend op de stage bieden we hen graag nog een indoor ontwikkelingsmoment op zondag 30 december ( 9u tot 12u ) en maandag 31 december '18 ( 9u tot 16u ) in de sportzaal van Vlamertinge. 

->3 daagse internaatstage aan de Belgische kust ( 27, 28 en 29 december '18 ) : 220 euro - klik hier om in te schrijven

->3 daagse internaatstage aan de Belgische kust ( 27, 28 en 29 december '18 ) + externaat 2 daagse ( 30 en 31 december '18 ) te Vlamertinge : 240 euro - klik hier om in te schrijven

 

Balbal Vista Futsal stage sportzaal Ledegem en Houthulst

Datum : 24 december '18 ( 9u-16u )

Balbal Vista gelooft sterk in Futsal als ontwikkelingstool.  Door Futsal te integreren in onze opleiding kunnen we onze spelers anders prikkelen : we spelen op een hardere ondergrond, we spelen in kleinere ruimtes, spelers dienen sneller te reageren waardoor de handelingssnelheid omhoog gaat.  Spelers leren er ook sneller beslissingen nemen wat dan weer leidt tot een hogere spelintelligentie en het verbeteren van het lezen van spelsituaties. Balbal Vista vult Futsal in als een echte bewegingssport die bijdraagt tot de ontwikkeling van de mobiliteit, snelheid (explosiviteit), technische en fysieke ontwikkeling van de spelers.

Klik hier om in te schrijven voor Houthulst
Klik hier om in te schrijven voor Ledegem

Balbal Vista Multisport tweedaagse voor kids met en zonder beperking

Datum : 07 en 08 maart '19 te Diksmuide (sportzaal Diksmuide - telkens van 9u-16u)

In deze stage zetten we enerzijds in op multisport en laten we kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar bewegen, sporten en spelen. Deze stage is toegankelijk voor kids en jongeren met en zonder beperking.  Iedereen is er welkom en niemand wordt er buitenspel gezet.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 15 euro/dag of 30 euro voor 2 dagen.

Klik hier om in te schrijven voor Diksmuide ( 7 en 8 maart 2019 )

Balbal Vista zomerstages 2019

Data : juli en augustus 2019 

In de zomervakantie 2019 organiseert Balbal Vista op verschillende locaties ( Elverdinge, Ledegem, Houthulst, Langemark en Vlamertinge ) voetbalstages voor jeugdvoetballers van 5 tot 16 jaar ( jongens en meisjes welkom - ook kids die niet aangesloten zijn bij een voetbalclub ).

Overzicht van data en locaties :

-Ledegem : 01/07/19 tem 04/07/19
-Langemark : 08/07/19 tem 11/07/19
-Houthulst : 29/07/19 tem 01/08/19
-Vlamertinge : 05/08/19 tem 08/08/19
-Elverdinge : 19/08/19 tem 22/08/19

In een leuke en ontspannen Balbal Vista vakantiesfeer krijgen de deelnemers 4 dagen fun voorgeschoteld.  Voetballen was nog nooit zo leuk !   Enkele onderdelen die tijdens de stages op het menu staan : balbal cup, balbal run, balbal bewegingskwis, balbal spikeball, balbal duplo, balbal trappen, balbal kopspel, balbal bumperbal, balbal secret tournament, balbal WK spel, balbal archery, balbal zwembad trappen, balbal kanjerspel, balbal laserbattle,  ...

Deelnemers krijgen doorheen de Balbal Vista stage ook op een speelse manier persoonlijke weerbaarheidstraining : sterk staan in moeilijke momenten, jezelf beheersen, ik weet wie ik ben, omgaan met stress, ik kan mijn grenzen aangeven, omgaan met negatief / pestgedrag van anderen, je eigen krachten herkennen en toepassen, je zelfvertrouwen vergroten, weerbaar leren zijn, doelen op je veerkracht, ...

Voetbal en fun blijven de rode draad met af en toe een knipoog naar de eigen persoonlijke weerbaarheid. 

Interesse ?   Klik hier voor de inschrijvingsmodule.

TERUGBLIK

Balbal Vista zomer stagedag Popsjot Poperinge

High Level stage Ledegem / Sint-Eloois-Winkel

Stage PSV Nederland

Stage Inter Milaan

Balbal Vista 2daagse Multisport voor kids met en zonder beperking

Balbal Vista Pro stage Vlamertinge

© Balbalvista vzw | Design by Web-ITC | Inloggen